GDL lämnade föreslaget in till Gävle Kommun om tillgänglighetsprogram

 

GDL lämnade in förslag om tillgänglighetsprogrammet till Gävle kommun under augusti 2011.

 

Gävle kommun bad om GDLs och många funktionhindrade organistationers hjälp om vad som behöver förbättra tillgänglighet i samhället.

Det har gått snart i 3 år nu. Det händer inget trots GDL påpekade det flera gånger. Flera skandal dök upp i media och tidningar osv. När börjar Gävle kommun förändra det hela tillgänglighetsprogrammet vet vi inte. Vi fick bara svaret hela tiden flera gånger att Gävle kommun håller fortfarande med utredningen än. Så utredningen är inte klar än. Suck.

Döva kan inte lära sig att höra! Hörande kan lära sig teckenspråk!

Det kanske händer en vacker dag på en stor förändring, bättre kunskap, information, samarbete, dialog, respektsfullt osv att få Gävle kommun och landstinget Gävleborg att tänka om och ändra sig, ställa upp och stötta oss fullständigt i många år. GDL är öppen för nytt möte, dialog osv.

Om Landstinget Gävleborg och Gävle kommun eller övriga kanske läser här och tänker om och ändrar sig och vill erbjuda sig att hjälpa GDL, stötta GDL, dialog, ta emot GDLs hjälp, information, erfarenhet, veta precis vilka behov finns, lösningar och möta GDL på halvvägen osv? 

Så ta kontakta gärna med GDLs ordförande Roger Sahlen. Skicka sms 073-5395798 och maila roger.sahlen@gmail.com

 

OBS!

Onsdagen 28/5 möte förmiddagen med Gävle kommun om tillgänglighetsfrågor och webben för första gången efter lång tid.
GDL skickade ett öppet brev till Gävle kommun om att de fick kritiker om att de inte informerade och rådfrågade GDL först efter lång tid. Två GDL styrelse och en adjunktur deltar.

Läs mer om hur det gick med mötet.