Är ni intresserade att jobba som tolksamordnare på Tolkcentralen? Gör det nu och ansöka fram till 19/10!

 

Landstinget Tolkcentralen Gävleborg söker en tolksamordnare!

 

Detta är utannonserade från Arbetsförmedlingen Gävle

Tolksamordnare till tolkcentralen, Gävle

Landstinget Gävleborg, Förvaltningen Lednings- och verksamhetsstöd

Publicerad: 2014-09-23, Annons-ID: 6059533

Ort: Gävle (Kommuninformation), 1 plats
Yrke: Teckenspråkstolk/Dövblindtolk
Sista ansökningsdag: 2014-10-19

Landstinget Gävleborg erbjuder dig ett meningsfullt arbete i en god arbetsmiljö. Här finns goda utvecklings- och karriärmöjligheter och en bra miljö att leva och bo i. Hos oss får du utveckla dina kunskaper i en dynamisk verksamhet med generösa personalförmåner.

Hälso- och sjukvården är indelad i fyra länsövergripande divisioner och omfattar större delen av vår verksamhet. Utbildning på våra folkhögskolor, kultur och kommunikationer är andra viktiga delar, liksom folktandvården, som drivs som ett landstingsägt bolag.

En stor del av landstingets administrativa resurser finns tillgängliga genom Lednings- och verksamhetsstöd. Här finns kvalificerat stöd inom bland annat områdena ekonomi, upphandling/avtal, HR, utbildning, utveckling, IT, information/kommunikation, samt miljö.

Tolkcentralen för döva är en länsverksamhet lokaliserad till Gävle. Tolkcentralen består av tolkchef, tolksamordnare, teckenspråkstolk och skrivtolk.

Med cirka 6500 anställda är Landstinget Gävleborg en av länets största arbetsgivare och en viktig aktör för utvecklingen av ett livskraftigt Gävleborg. Välkommen till oss!

ARBETSUPPGIFTER
Huvudsakliga arbetsuppgifter är att ansvara för samordningen av tolkuppdrag.

I detta ingår:
• Ta emot tolkbeställningar från döva, hörselskadade eller hörande som behöver tolk för att kunna kommunicera
• Boka tolkar till beställda uppdrag
• Registrera i tolkbokningssystem
• Ta fram underlag och medverka i uppföljning av verksamheten statistiskt och ekonomiskt
• Andra administrativa uppgifter kan förekomma exempelvis fakturahantering och beställningar

Arbetet är omväxlande med många dagliga kontakter med både döva, hörselskadade och hörande, vilket ställer stora krav på bemötande och förmåga att uttrycka sig tydligt i tal och skrift anpassat till person och situation.

Arbetsutövningen ska präglas av insikt om funktionsnedsättningens konsekvenser. Rätt tolk på rätt plats vid rätt tillfälle och rätt tid. Arbetet innebär stort eget ansvar och möjligheter till utveckling i yrkesrollen.

KVALIFIKATIONER
Teckenspråkstolkutbildning. Goda kunskaper i svenska såväl i tal som skrift. Du ska kunna kommunicera med döva i bildtelefon och vid besök. Du kan även komma att utföra tolkuppdrag. Goda administrativa kunskaper och datorvana. God förmåga att möta människor med funktionsnedsättning är en förutsättning för arbetet. Du ska kunna hantera att arbetsbelastningen kan vara ojämn. Stor vikt läggs på personlig lämplighet såsom servicekänsla, tydlighet, flexibilitet, logiskt tänkande och god samarbetsförmåga.

ÖVRIGT
Landstinget Gävleborg använder sig av e-rekrytering.
Uppgifterna sparas enligt personuppgiftslagen (PUL) och du behöver inte fylla i dem igen om du ska söka ett jobb hos oss vid ett senare tillfälle. Däremot kan du enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill.

Alla dina ansökningar sparas under din egen inloggning på www.offentligajobb.se där du även når ditt CV. Givetvis är det bara behörig personal som kan komma åt dina uppgifter.

Information till rekryteringskonsulter och annonssäljare:
Vi har redan beslutat var vi vill synas med våra platsannonser samt vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa annonsplats eller tjänster för pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

 

Varaktighet/Arbetstid

Heltid. Tillsvidareanställning, tillträde: Enligt överenskommelse.

Lön

Enligt avtal.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2014-10-19  

Ange referens: LS 2014/1056

Ansök via extern webbplats

Kontaktpersoner

Charlotta Jansson, Tolkchef 026-15 03 05, 070-292 61 69 charlotta.jansson@lg.se

Pia Johansson, Avdelningschef 026-15 57 04, 070-515 65 34 pia.johansson@lg.se                                                   

Fackliga kontaktpersoner

Liselotte Ehn, Vision 026-15 01 71, 070-287 57 37 liselotte.ehn@lg.se

Lisa Bäck, SACO 0270-773 10, 070-375 25 69 lisbeth.back@lg.se

14 okt 2014