Viktigt information om rabatt för förmånstagare på X-trafiksbussar och X-tåg från 1 Januari 2015 !

 

Rabatt för förmånstagare på X-trafiks bussar och X-tåg

De som har Försäkringskassans intyg för förmånstagare gällande sjukersättning, aktivitetsersättning eller handikappersättning har rätt till rabatt på sina resor med X-trafik. Den som reser ska ha med sitt intyg från Försäkringskassan samt legitimation.  

X-trafik50% rabatt på enkel- och 30-dagarsbiljett

Enkelbiljetten är en biljett för de som reser då och då. Enkelbiljetten kan köpas på våra bussar och X-tåg och betalas med reskassan, kontokort eller kontant.

Reser man ofta är 30-dagarsbiljetten ett bra alternativ, den kan man köpa hos våra Kundcenter eller ombord på bussen/X-tåget och betala med kontokort. 

Biljetterna är giltiga under dag, kväll och helg

Enkel- och 30-dagarsbiljetten för förmånstagare gäller helgfri måndag-fredag 9.00-14.00 samt 18.00-4.00. På lördagar och söndagar samt helgdagar kan du resa hela dygnet

X-trafikTillgänglighet

Bussar - Alla bussar i linjetrafik i länet är tillgänglighetsanpassade vilket innebär att de har ramp eller lift. De flesta bussarna är av låggolvstyp, det vill säga har lågt insteg vid fram- och mittdörren.

X-tåg - På varje X-tåg finns en Tågvärd för kundservice, har man särskilda behov talar man om det för tågvärden. X-tågen har lågt insteg och invändig hiss. Perronghöjden kan variera på olika stationer, det löser tågvärden vid behov med en särskild ramp. 

Skyltar och utrop finns ombord som upplyser om trafikinformation och nästa station.

Mer information om priser, villkor och tillgänglighet finns på www.xtrafik.se eller Trafikupplysningen 0771-9 10 10 9. 

Källa: Landstinget Gävleborg webben    

Landstinget Gävleborg, 026-15 40 00 , lg@lg.se , 801 88 Gävle

Ni kan kolla också mer information om förmånstagare på Xtrafik webben http://x-trafik.se/formanstagare

18 dec 2014